Baratza Encore

Rating: нема рејтинг.
Прекрасна entry level мелница!!!

With shipment Shipment Name 2 for 0,00 ден

Опис

Encore е оценет од експертите за кафе како најдобра солуција за оние кои сакаат да имаат мелница во својот дом а сепак таа да има прифатлива цена и добар квалитет. Идеална е за оние кои ја почнуваат својата авантура со кафето и сакаат да постигнат врвен квалитет дома. Енкор има голема вредност за парите кои се продава!

Дизајн
Телото на мелницата има минималистички дизајн, компактна и е изработена од пластика која не остава отпечатоци. Тоа е мелница од типот on-demand, па мелењето се врши по потреба во чашата од мелницата или директно во портафилтерот. Мелењето се регулира со притискање на копчето за мелење, истотака мелницата има и IN/OFF копче.

Мелење
Подесувањето на мелницата е преку 40 степени за ситно/крупно мелење, давајќи опција од многу фино, до крупно мелење. Оваа мелница е прекрасна опција за French Press и алтернативни методи на приготвување кафе како Chemex, Aeropress, dripper или сифон. Мелницата има конусни ножеви направени од дополнително стврднет челик, произведен во Европа.

Одржувањето на мелницата е многу лесно и треба само неколку секунди да се отстранат ножевите.

Технички карактеристики

EAN13: 0838823004222
Бренд: Baratza
Тип на мелница: автоматска
Тип на ножеви: челични
Сетинзи на мелница: 250 до 1200
Степени на подесување: 40
Брзина на мелење: 0.8 - 1.1 g/s
Капацитет на инка: 227 g
Капацитет на чаша за мелено кафе: 142 g
Ширина: 12 cm
Висина: 35 cm
Должина: 16 cm
Тежина: 3,1 kg
   

Додади коментар

Security code
Refresh

Reviews

Нема коментари.