Baratza Sette 30 AP

Rating: нема рејтинг.
Совршено решение за Gaggia со портафилтер!!!

With shipment Shipment Name 2 for 0,00 ден

Опис

Ножеви: Ø 40 mm, челични, конусни
Сетинг на мелење: 30 опции
Брзина на мелење: 3,5 – 5,5 g/s
Капацитет на инка: 300 - 400 g
Капацитет на чаша за мелено кафе: 160 g
Тежина: 3,2 kg
Димензии: 13/40/24 cm

Сете серијата е дизајнирана за максимално мелење на 1 кг на ден и максимални 150 грама на кафе во една сесија со минимум 1 минута пауза до следниот циклус на мелење.


Ножеви

40 мм челични, конусни, произведени од Etzinger, дизајнирани за оптимално користење на повеќе години. Чистењето на истите е многу едноставно поради што се дизајнирани за едноставно вадење од лежиштето.

Подесување на мелење
Sette 30 AP има макро подесување које нуди 30 степени за подесување. Различните опции на подесување даваат избор за подготвување на различни еспресо спецификаци како и останатите начини на подготовка како француски прес, аеропрес, чемекс, дрип итн,
 
Дизајн и работа
The Sette 30 има едноставен преден конторлен панел со ЛЦД осветлен дисплеј. Мануелно го подесувате времето до 0.1 секунда. Едноставно притиснете го копчето за мелење и ќе ја добиете посакуваната количина која сте ја подесиле. Мелницата сама по себе има модерен дизајн, компактна е и е изработена од метални и пластични елементи. Благодарение на димензиите, многу лесно се вклопува во ентериерот на кујната или мал кофи-шоп.

Технички карактеристики

EAN13: 0838823000224
Бренд: Baratza
Тип на мелница: автоматска
Тип на нож: челик
Брзина на мелење: 3,5 - 5,5 g/s
Капацитет на инка: 300g
Капацитет на чаша за мелено кафе: 160g
Ширина: 13 cm
Висина: 40 cm
Должина: 24 cm
Тежина: 3,2 kg

 

Додади коментар

Security code
Refresh

Reviews

Нема коментари.